Tarta pełnoziarnista
z otrębami i warzywami
Pyszny i bardzo łatwy sposób na smakowity obiad lub kolację!
Smakowite, chrupiące warzywa wyścielone na chrupiącym spodzie! Zdrowsza wersja pizzy ! (zobacz inne)
Zapewniam, że kubki smakowe jak i nasza figurka będą zadowolone!
Tarta z dużą zawartością błonnika w formie otrębów i warzyw sprzyja odchudzaniu! Nic tylko jeść i robić formę na lato! :)

na ciasto:
-100g mąki pszennej pełnoziarnistej
-2 jajka
-30g otrębów owsianych
-przyprawy (zioła prowansalskie, chili, sól, pieprz)
-woda 60ml
-50g masła+10g oleju kokosowego
na masę:
-mrożone warzywa (brokuł+kalafior) /inne ulubione
-1/2 mozarelli
-30g startego sera żółtego
-100ml mleka
-50g twarogu półtłustego
-przyprawy (słodka papryka, zioła prowansalskie)

1. Przygotować ciasto

- przygotowane ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 min
- ciasto uformować w natłuszczonej formie na tartę (ja uformowałam miseczkę bez użycia formy w/w)
Piec w temperaturze 180st. przez ok.25min
2.Przygotować masę
-odmrozić warzywa na patelni (świeże warzywa ugotować)
-Zrobić masę- wymieszać wszystkie składniki, a następnie dołożyć warzywa
-przyprawić do smaku
Wlać masę na podpieczoną formę
piec w temp. 180st. przez ok.10 min (do zarumienienia)
ENJOY !