Placuszki z twarogiem
i płatkami owsianymi
i płatkami owsianymi
Przepis na placuszki, których przygotowanie zajmie chwilę-moment! Delikatne racuchy, które sprzyjają szczupłej sylwetce... wszystko dzięki płatkom owsianym oraz serowi białemu! Poznajmy bliżej prozdrowotne właściwości tego drugiego...

- jest bogatym źródłem białka!
*regeneracja mózgu
*sprzyja budowie masy mięśniowej
- źródło wapnia (na zęby i kości)
- lekkostrawny
mięśnie, regeneruje mózg
Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
mięśnie, regeneruje mózg
Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
mięśnie, regeneruje mózg
Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
mięśnie, regeneruje mózg
Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
-2 jajka
-250g twarogu wiejskiego (lekki 0% tłuszczu)
-5 łyżek mąki
-łyżka mleka
-250g twarogu wiejskiego (lekki 0% tłuszczu)
-5 łyżek mąki
-łyżka mleka
-pół szklanki płatków owsianych
-łyżka otrębów
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżka otrębów
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżka cukru waniliowego
-łyżka miodu
1.Białka ubić z cukrem i odrobiną soli
2.Dodać twarogu wymieszanego z żółtkami, mąką, mlekiem i proszkiem do pieczenia
3.Do masy dorzucić płatków owsianych (5 min wcześniej zalać je wodą, aby były miękkie- odsączyć)
4.Do całości dosypać otrębów i posłodzić miodem
5.Usmażyć na niewielkiej ilości masła/oliwie z oliwek (na średnim gazie)
Całość dobrze smakuje z jogurtem naturalnym, bananem i masłem orzechowym!
O tym dlaczego warto jeść masło orzechowe -> KLIK