czwartek, 25 sierpnia 2016

chrupiące kąski!


Kurczak w cieście kokosowym
z ananasem!


Danie główne w akompaniamencie ananasa nie tylko prezentuje się świetnie, ale i nadaje potrawie soczystości!
Świetny pomysł na orientalny obiad bądź przekąskę imprezową!
Chrupać możemy zarówno bez dodatków jak i wzbogacić można nasz talerz ryżem basmati bądź batatami! 







- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 szklanka mąki pszennej,

- 1/2 szklanka płatków owsianych
- 3/4 szklanki mleka kokosowego

- 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia,

- 1 jajko,

- 4 łyżki wiórków kokosowych,
- sól i pieprz, zioła prowansalskie, kurkuma
- olej (rzepakowy/kokosowy/oliwa z oliwek) do smażenia

- ananas






1. Pokrojonego w niewielkie kawałki fileta rzyprawić fileta przyprawami
2. Mąkę, płatki owsiane, mleko, proszek do pieczenia, jajko zmiksować na gęste ciasto

3. Filety zanurzać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej na patelni
(można to robić za pomocą łyżeczki lub patyczka do szaszłyków) 

4. Smażyć ok.3min z każdej strony


ENJOY YOUR FOOD

ENJOY YOUR LIFE

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz