Kurczak w cieście kokosowym
z ananasem!
Danie główne w akompaniamencie ananasa nie tylko prezentuje się świetnie, ale i nadaje potrawie soczystości!
Świetny pomysł na orientalny obiad bądź przekąskę imprezową!
Chrupać możemy zarówno bez dodatków jak i wzbogacić można nasz talerz ryżem basmati bądź batatami!
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 1/2 szklanka płatków owsianych
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
- 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 jajko,
- 4 łyżki wiórków kokosowych,
- sól i pieprz, zioła prowansalskie, kurkuma
- olej (rzepakowy/kokosowy/oliwa z oliwek) do smażenia
- ananas
1. Pokrojonego w niewielkie kawałki fileta rzyprawić fileta przyprawami
2. Mąkę, płatki owsiane, mleko, proszek do pieczenia, jajko zmiksować na gęste ciasto
3. Filety zanurzać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej na patelni
(można to robić za pomocą łyżeczki lub patyczka do szaszłyków)
4. Smażyć ok.3min z każdej strony
ENJOY YOUR FOOD
ENJOY YOUR LIFE !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz