poniedziałek, 2 listopada 2015

Placuszki z twarogiem! Fit!

 
Placuszki z twarogiem
            i płatkami owsianymi


Przepis na placuszki, których przygotowanie zajmie chwilę-moment! Delikatne racuchy, które sprzyjają szczupłej sylwetce... wszystko dzięki płatkom owsianym oraz serowi białemu! Poznajmy bliżej prozdrowotne właściwości tego drugiego...


TWARÓG
-jest niskokaloryczny-sycący- zaspokaja na długo uczucie głodu
- jest bogatym źródłem  białka!
   *regeneracja mózgu
   *sprzyja budowie masy mięśniowej
źródło wapnia (na zęby i kości)
lekkostrawny
mięśnie, regeneruje mózg

Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
mięśnie, regeneruje mózg

Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/

mięśnie, regeneruje mózg

Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
mięśnie, regeneruje mózg

Źródło: http://befit.pl/dlaczego-warto-jesc-twarog/
-2 jajka
-250g twarogu wiejskiego (lekki 0% tłuszczu)
-5 łyżek mąki
-łyżka mleka
-pół szklanki płatków owsianych
-łyżka otrębów
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżka cukru waniliowego
-łyżka miodu

1.Białka ubić z cukrem i odrobiną soli
2.Dodać twarogu wymieszanego z żółtkami, mąką, mlekiem i proszkiem do pieczenia
3.Do masy dorzucić płatków owsianych (5 min wcześniej zalać je wodą, aby były miękkie- odsączyć)
4.Do całości dosypać otrębów i posłodzić miodem
5.Usmażyć na niewielkiej ilości masła/oliwie z oliwek (na średnim gazie)

Całość dobrze smakuje z jogurtem naturalnym, bananem i masłem orzechowym!
O tym dlaczego warto jeść masło orzechowe -> KLIK


 #ENJOY!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz