poniedziałek, 6 czerwca 2016

kurczak,sałatka i kuskus...czyli przepis na dietetyczy obiad!






Filet z kurczaka ze szpinakiem oraz owocowo-warzywną sałatką


Pyszny, zdrowy i bardzo pożywny
Wiosenny lekki obiadek!

Świetnym pomysłem jest tworzenie unikalnych w smaku sałatek, które są połączeniem warzyw oraz owoców. W dzisiejszej wersji sałatka z dodatkiem gruszki oraz awokado
(Pro-FIT! CZYTAJ WIĘCEJ)

- filet z kurczaka
-mozzarella
FARSZ ZE SZPINAKU
-liście szpinaku
-ser feta
-suszone pomidory
-zeszklona cebula+czosnek
KUSKUS
-kasza kuskus+przyprawy (czosnek,pieprz,kurkuma,oregano,bazylia, pietruszka)
SAŁATKA
- pomidory
-sałata lodowa
-ogórek
-awokado
-gruszka
SOS WŁOSKI
(oliwa z oliwek+ czosnek,bazylia,oregano,pieprz,pietruszka)

1. Fileta z kurczaka naciąć w 4 miejscach, w miejsce nacięcia włożyć farsz ze szpinaku
2. Włożyć do naczynia żaroodpornego- piec w temp.180st. 40 minut
3. 10 minut przed wyjęciem położyć na fileta plastry mozzarelli
4. W międzyczasie przygotować sałatkę (wszystkie składniki pokroić w kostkę). Polać przyrządzonym sosem włoskim
5. Kaszę kuskus zalej wodą według instrukcji, przypraw do smaku


ENJOY!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz