Frittata warzywnaFrittata- czyli zapiekana jajecznica potocznie mówiąc. Różnica jest widoczna nie tylko w innym sposobie serwowania, ale i w smaku!
Zobacz przepis na Frittatę Caprese!
W akompaniamencie ostrych przypraw prezentuje się konkretnie!
- jajka (4sztuki)
- warzywa: papryka, pomidor, szpinak, cukinia, cebula, pietruszka
- oliwa z oliwek
+ przyprawy
(szczypta chili, pieprz cayenne,oregano, bazylia, papryka, czosnek)- *ser pleśniowy/ mozzarella
- cebulkę zeszklić na niewielkiej ilości oliwy z oliwek(opcjonalnie dorzucić można szynkę z indyka)
- dodać resztę drobno pokrojonych warzyw, ser*
- wbić rozbełtane jaja i przyprawić
- smażyć na niewielkim ogniu pod przykrywką ok.5min (w zależności czy już jest gotowa)
Zapiekankę udekorować ketchupem/ pesto...
Podawać z pełnoziarnistym tostem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz