Proteinowy omlet z kokosem!~z piekarnika
Świetna alternatywa dla tradycyjnego omletu!Ażeby ograniczyć ilość zbędnego tłuszczu- omlet zamiast usmażyć, lepiej upiec w piekarniku!
Wersja z białkiem- idealna dla sportowców!
Ta wersja podoba mi się najbardziej!
Delikatnie chrupiący z wierzchu, pysznie aromatyczny wewnątrz! Palce lizać!
Omlet ten nada się idealnie zarówno na śniadanie, jak i posłuży nam jako posiłek po-treningowy. Dostarczymy w ten sposób niezbędnego białka, koniecznego do regeneracji mięśni!
- 2 jajka
- 1/3 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżki odżywki białkowej (waniliowa)
- 2 łyżki mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki sody
- cynamon, kardamon
- wiórki kokosowe
- Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić na sztywną pianę
- Żółtko zmiksować z mąką, płatkami, otrębami mlekiem, sodą oraz przyprawami
- Dodać odżywkę białkową i ponownie zmiksować
- Do masy dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać
- W razie potrzeby dodać mąki/wody, w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji
- Całość przelać do naczynia żaroodpornego i piec do zarumienienia ok.20min w temp.180 stopni
- Podawać z ulubionymi dodatkami
#ENJOY!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz