sobota, 23 stycznia 2016

Pieczony omlet białkowo-kokosowy!


Proteinowy omlet z kokosem!~z piekarnika
Świetna alternatywa dla tradycyjnego omletu!
Wersja z białkiem- idealna dla sportowców!
 Ażeby ograniczyć ilość zbędnego tłuszczu- omlet zamiast usmażyć, lepiej upiec w piekarniku!
Ta wersja podoba mi się najbardziej!
Delikatnie chrupiący z wierzchu, pysznie aromatyczny wewnątrz!
Palce lizać!

Omlet ten nada się idealnie zarówno na śniadanie, jak i posłuży nam jako posiłek po-treningowy. Dostarczymy w ten sposób niezbędnego białka, koniecznego do regeneracji mięśni!









- 2 jajka
- 1/3 szklanki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 2 łyżki odżywki białkowej (waniliowa) 

- 2 łyżki mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki sody

- cynamon, kardamon
- wiórki kokosowe







  1. Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić na sztywną pianę
  2. Żółtko zmiksować z mąką, płatkami, otrębami mlekiem, sodą oraz przyprawami
  3. Dodać odżywkę białkową i ponownie zmiksować
  4. Do masy dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać
  5. W razie potrzeby dodać mąki/wody, w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji
  6.  Całość przelać do naczynia żaroodpornego i piec do zarumienienia ok.20min w temp.180 stopni
  7. Podawać z ulubionymi dodatkami


#ENJOY!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz